.

 

Ritverslag naar Les Plenesses 27-5-2015

Vandaag 6 man aan het vertrek. Grote afwezige zonder afmelding was Nico. De roddel is, dat Nico na de geweldige inspanning van afgelopen zaterdag een week rust heeft ingebouwd. Ook wil hij deelnemen aan de wereldkampioenschappen voor Masters in Sankt Johann in Tirol en wel in de categorie 75-80 jaar. Hij zoekt echter nog een begeleider, een soort medicijnman, die hem op de trip kan vergezellen. Aanwezig waren: Jan, Rene, Jo, Wino, Frans en Michel. Wino werd na een afwezigheid van enkele weken welkom geheten. Hij had niet veel gefietst en dus was hij weer een beetje zenuwachtig voor deze rit. Rene gaf te kennen dat hij om 13.00 uur terug moest zijn, terwijl ook Jo en Wino dit een goed idee vonden.

Vanmorgen scheen de zon en dat was positief, maar zomerweer was het nog niet. Dan diende zich de vraag aan: Waar gaan we naar toe? Er kwam geen duidelijk voorstel en dus vertrokken we in zuidelijke richting zonder echt doel. Frans en Michel namen het voortouw en fietsten in een goed tempo via Beek, Ulestraten en Meersen naar de eerste beklimming, de Geulhemmer Berg. Frans en Rene namen afstand van de groep en kwamen als eerste boven. Boven werd er gewacht totdat iedereen weer aangesloten was en gingen we vervolgens verder naar Sibbe en Euverem. Frans fietste als een trein en reed dan ook bijna continue alleen aan de leiding. Hij fietste als in zijn beste dagen en moest regelmatig tot kalmte gemaand worden. Nu ging het met wisselende kopmannen verder naar Henri Chapelle. Hier besloten we met zijn allen naar de bakker op het industrieterrein van Thimister te fietsen, genaamd Les Plenesses.

Indien we hier een korte pauze namen konden we om 13.00 uur weer terug zijn in Stein. Om 11.10 uur kwamen we na 55 km aan bij de bakker. We konden in de eetruimte plaatsnemen, en lieten ons de vlaai goed smaken. Met wisselende kopmannen ging het nu met wind in de rug naar Clermont. Nu kwam Frans weer op kop en die moest ook nu weer herhaaldelijk tot de orde geroepen worden omdat het te hard ging. Via Val Dieu ging het via de Voer naar Mesch. Hulde aan onze fotograaf Michel die zich al fietsend in vele bochten plooide om mooie fotos van de groep te maken. Dan via de Molenweg met verschillende kopmannen naar Rothem. Michel reed regelmatig hard op kop, terwijl ook Jo zich van zijn beste zijde liet zien.

Frans was vandaag echter buitencategorie, zo hard reed hij op kop. Wino kon echter goed volgen en was dan ook zeer tevreden met zijn optreden van vandaag. Dan met Jan op kop via Bunde naar Oud Geulle, maar Frans of Michel namen weer de laatste kilometers voor hun rekening. Om even na 13.00 uur (dus ons doel was bereikt) waren we weer terug in Stein en de gereden afstand bedroeg 103 km met een gemiddelde snelheid van 29,1 km/h. Het was weer een mooie tocht over een gevarieerd parcours.
Groetjes, Rene

Garmin data:https://connect.garmin.com/activity/786300016#.VWW5ezslUFA.email

 

WTC Hendrix Bouw