.

Conditietraining van Rene tijdens de vakantie.

 

img

Fietsverslag Eupen 26-9-2015

Het was vanmorgen rond Kanaal en Maas en in Stein mistig maar droog, licht bewolkt en 10 C. Er was weinig wind en het zou in de middag 17 C kunnen worden. Dus stond er een goede fietsdag in het vooruitzicht. Piet stond zelfs in zomertenue aan het vertrek. De deelnemers waren Piet, Rene, Theike, Nico, Martin, Jo en Jos B.. Rene was na een afwezigheid van vier weken ook weer aanwezig, terwijl Michel, Frans en Jan vanwege een vakantie nog afwezig waren. Dus bleven we vandaag verstoken van foto's en Garmin data. Enkele coureurs waren zo te horen niet in beste doen. Martin had een zware verkoudheid en ook Jo had klachten met de ademhaling, terwijl Theike aangaf zich niet super te voelen.
Piet vertrekt de komende nacht per auto naar Griekenland en ook hij wilde het vandaag rustig aandoen. De route voor vandaag was snel beklonken en het werd Eupen. Met Rene en Piet op kop ging het in een mooi tempo via Beek, Kelmond, Genhout, Hulsberg, Schin op Geul, en Wijlre naar Gulpen. Hier beklommen we de Koning van Spanje en ging het via Heyenraeth naar Teuven. Het was hier nog altijd mistig en de zon had moeite om door te breken. Nu nam Jos de leiding en ging het wiel aan wiel naar Homburg. Het tempo van Jos was niet hoog, maar toch te hoog voor enkele coureurs, zodat Jos de pijp aan Maarten gaf en achter in de groep plaatsnam. Nico was zijn opvolger en hij voerde het peloton aan tot op de kruising in Henri Chapelle. Daarna ging het echter mis. Piet, Nico en Rene reden vooraan, en merkten niet dat Martin, Jos en Jo het peloton verlieten, op weg naar huis. Toen de kopmannen merkten dat we niet meer compleet waren werd er gewacht, waarna Theike weer aansloot. Hij zag het echter niet meer zitten om door te fietsen naar Eupen, zodat we met slechts drie coureurs naar Eupen fietsten. Piet nam in Baelen een andere weg dan gewoonlijk, waardoor we in het hoge gedeelte van Eupen uitkwamen. Hier arriveerden we om 11.30 uur en pauzeerden bij konditorei Kockartz in Eupen, een van onze vaste pauzeplaatsen. We namen binnen in de eetruimte plaats en lieten ons de vlaai goed smaken.
Tijdens het gesprek liet Nico weten dat hij afgelopen week 50 jaar getrouwd was met Truus. Dus gelukwensen, bloemen en cadeaus kunnen nog altijd bij hun bezorgd worden. Nico en Truus namens onze fietsclub in ieder geval hartelijk gefeliciteerd en op naar jullie 60 jarig huwelijk. Na een pauze van een goed half uur, gingen we weer op pad. De zon had zich inmiddels laten zien en het was nu aangenaam fietsweer. We fietsten nu kop over kop via Walhorn naar Moresnet en vandaar naar Gemmenich. Daarna ging het via bekende wegen naar Epen. Hier bleek dat de weg van Epen naar Mechelen tot half december is afgesloten, dit o.a. wegens het aanleggen van een fietspad aan beide kanten van de weg. We konden echter vandaag toch van de weg gebruikmaken, omdat er niet gewerkt werd. De zon was inmiddels goed doorgekomen, maar er stond nu ook een strakke Oostenwind die we regelmatig van voor of op de zij hadden. Via Wittem, Valkenburg en Schimmert fietsten we terug naar Stein en waren om 14.00 uur weer bij ons vertrekpunt. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van +/- 110 km over een geaccidenteerd parcours. Voor volgende week is de weersvoorspelling gunstig, dus woensdag kan er hoogstwaarschijnlijk weer gefietst worden. Hopelijk zijn dan enkele vakantiegangers ook weer van de partij.

Groetjes, Rene

 

 

WTC Hendrix Bouw