.

Fietsverslag Aubel 24-10-2015: onze vertrouwde "winterronde". 

De weersvoorspellingen voor vandaag waren niet eenduidig en dan is het altijd moeilijk om een goede keuze te maken voorwat betreft de kleding.
Omdat de meeste voorspellingen droog weer aangaven werd door niemand regenkleding meegenomen hetgeen achteraf een juiste keuze bleek.
Er waren vandaag een zestal deelnemers voor onze zaterdagtocht aanwezig nl. Nico,Jos B, Jo, Theike, John en Michel. Er werd vertrokken vanaf de gebruikelijke verzamelplaats Heerstraat Zuid.
Piet nog steeds in Griekenland, Martin nog in zonnigere contreien, Jan en Frans familiere verplichtingen en Wino bezig aan zijn laatste Spanje pendel van het jaar waren niet aanwezig. Theike gaf aan dat hij al een paar weken last had van een verkoudheid en vroeg of de groep er rekening mee wilde houden dat hij hierdoor niet voluit kon gaan. Uiteraard werd hiermee ingestemd, echter tijdens de rit werd hier niet altijd rekening mee gehouden.
Na overleg werd gekozen voor een rondje Aubel, ons winterrondje.
Bij het vertrek werd meteen door Jos B de leiding genomen. Het tempo lag voor de meeste van ons te hoog en toen Jos tot de orde was geroepen werd er een rustiger tempo aangenomen met John en Michel op kop. 

Via Meersen gingen we richting Valkenburg waar in gepast tempo de Dahlemer berg werd geslecht. Er werd gekozen om via Sibbe en IJzeren naar Gulpen te rijden en vervolgens naar Slenaken om zodoende de modderige weg vanaf Mosaqua naar Slenaken te vermijden.
Vanuit Teuven namen we de laatste klim in ons rondje alvorens de afdaling naar Aubel in te zetten.
Hier werd kort gepauzeerd en onder het genot van Choco chaud wat gekeuveld. We vervolgden onze tocht bergafwaarts naar Val Dieu. Langs de Berwien vielen ons de mooie herfstkleuren op van dit bosrijk gebied en dus een goed idee om enkele foto's te maken ondanks dat het licht niet echt ideaal was.Daarna gingen we richting Dahlem naar Gravenvoeren waar men bezig was met een wedstrijd hardlopen.
Een stopteken werd door een tweetal coureurs genegeerd waardoor de groep uit elkaar viel. Echter bij Eijsden vond de hereniging weer plaats en ging het weer gezamenlijk verder. Over de Molenweg langs Vijverdal bereikten we Meersen.

In Ulestraten kozen we voor het nieuwe fietspad langs de luchthaven richting Beek, om na een tocht van zo'n 85 km weer in Stein te arriveren.

 

Het was goed fietsweer voor de tijd van het jaar en gezien de vooruitzichten hopen we volgende week nog wat mooie tochten te kunnen maken.

Groeten,
Michel 


WTC Hendrix Bouw