.Fietsverslag Alken 22-7-2015

Het was vanmorgen om 9.00 uur bewolkt, 20 C met weinig wind uit de richting Zuid West. Het zou echter volgens de weervoorspelling vanmiddag bij zonnige perioden 25 C kunnen worden. Dus stonden de aanwezige coureurs ook vandaag weer in zomer tenue aan het vertrek. De deelnemers waren: Piet, Rene, Jo, Martin, Jan, Michel, Jos B., Nico, Theike en Jantje. Na de lange berg rit van afgelopen zaterdag was de animo niet groot om vandaag weer zo een zware en lange rit te maken. Jos wilde nog wel naar Eupen fietsen, maar uiteindelijk werd het Alken, waarbij Piet wederom als wegkapitein zou optreden. We vertrokken met Piet en Jos op kop (en in een hoog tempo) via de brug over Maas en Kanaal naar Kotem en daarna richting Lanaken en Eigenbilzen.
Onderweg nam Piet een mooie route door het bos, met daarbij natuurlijk veel draaien en keren. In Eigenbilzen hield Piet het kopwerk voor gezien en nam Nico (die wederom zeer geprikkeld was) zijn positie over. Jos wilde echter laten zien dat hij Nico de baas was en hij fietste dan ook continue een wiel voor Nico uit. Het gevolg van deze actie was dat iedereen in het peloton grote moeite had om bij te blijven. Nico hield het dan ook al snel voor gezien en ging bij Jos in het wiel zitten. Via een grote omweg met redelijk veel vals plat ging het vervolgens via Kleine Spouwen en Rijkhoven naar Wellen, waar Michel lek reed.
Hier maakten dan ook diverse coureurs van de gelegenheid gebruik om te plassen. Het was ongelofelijk om te zien hoe Piet de binnen- en veldwegen in de Haspengouw kent. Via vele van ons onbekende en glooiende weggetjes reed Piet in een strak tempo met afwisselend Theike of Nico aan zijn zijde gedurende vele kilometers op kop.
Onderweg fietsten we veelvuldig langs peren plantages, aardbeien velden en plantages met rode bessen die momenteel geplukt werden. Er was best nog veel wind op de kop, maar dat deerde Piet niet. Om 11.50 uur en na 72 km waren we in de buitenwijken van Alken en was het zoeken naar een geschikte pauzeplaats. Piet voerde ons naar een restaurant waar hij vroeger meermaals kwam. We konden op het grote terras aan de achterkant van het gebouw plaatsnemen. Het was hier goed toeven maar tot onze teleurstelling hadden ze geen vlaai. Dan maar een warme 'Apfel Strudel' besteld, maar deze viel tegen. Jan was slimmer geweest en had een 'Broodje Gezond' besteld en dat smaakte uitstekend. Na 45 minuten gepauzeerd te hebben, stapten we weer op de fiets voor de snelste route naar huis. Piet en Martin voerden het peloton aan, en met de wind van opzij of in de rug ging het ook nu weer goed vooruit. Nico en Piet of Martin voerden ons via een mooie route via Wimmertingen en Beverst naar Munsterbilzen. Onderweg demarreerde Jos (wanneer Nico op kop reed) meerdere malen, maar Nico pareerde deze aanvallen steeds weer. In Zutendaal verliet Piet de groep en ging op zijn gemak een ijsje eten in de plaatselijk ijssalon. Via Opgrimbie kwamen we in Kotem en vandaar ging het terug naar Stein, waar we om 14.10 uur arriveerden. Ruim op tijd om op Tv naar, de eerste bergetappe in de Tour de France door de Franse Alpen, te kijken. De gereden afstand bedroeg 118 Km. Het was vandaag een geslaagde rit over een mooi parcours, uitgezocht door onze wegkapitein. Piet namens de groep dank hier voor.
Groetjes, Rene

https://connect.garmin.com/activity/841005313#.Va-YI54DQX4.email

 

WTC Hendrix Bouw