.

Drielandenpunt Vaals 22-4-2015.

Vandaag stonden om 9.00 uur, 9 clubleden aan het vertrek. De deelnemers waren Jan, Rene, Nico, Piet, Jo, Frans, Michel, Martin en Theike. Het was vanmorgen behoorlijk koud met een temperatuur van slechts 6 C, maar Piet had hier geen last van en hij stond dan ook in zomertenue met korte koersbroek aan de start. Hij zag er verder afgetraind uit. Piet was vandaag onze wegkapitein en die had na onderling overleg een rit van +/- 100 km naar Vaals in gedachten. Vandaag zou het een test worden voor de Salou gangers Michel, Jo en Frans, die a.s. vrijdag vetrekken voor deelname aan de ronde van Salou in Spanje. 


Piet en Nico namen de leiding en reden in hoog tempo met de wind in de rug via Beek, Catsop en Geulle naar Meersen. Ook Jo liet zich geregeld van voren zien, en heeft duidelijk de vorm te pakken om in Salou een goede koers te fietsen. In Meersen gaan we de Kruisberg af, en dit is ontzettend koud. De meeste coureurs krijgen hierdoor koude handen en voeten. De zon laat zich nu niet meer zien en Piet en Nico voeren ons naar Valkenburg, waar we de Dahlemer Berg gezamenlijk beklimmen, waarna we enigszins opgewarmd zijn. Ook Nico fietst weer als een trein. Dit ook vanwege zijn vele trainingskilometers met Truus als gangmaker op de E-Bike. Deze nieuwe fiets van Truus blijkt nu al een goede investering te zijn geweest. Via Scheulder, Gulpen en Mechelen komen we in Withuis. Piet neemt een mooie route en met Frans, Michel en Nico vooruit, beklimmen we hier de helling. In Sippenaeken nemen we de weg naar Homburg, Michel en Frans nemen nu vaker de leiding om zichzelf te testen. Vervolgens gaat het op en af naar Montzen, Volkerich en Gemmenich. Hier nemen we de beklimming naar de Bokkerijder. Frans en Michel gaan op kop fietsen en nemen afstand van de groep en komen als eerste boven. Het is nu 11.30 uur en we hebben 62 km gereden. In het restaurant is het niet druk maar wel lekker warm. Een aantal coureurs trekt de schoenen uit en warmen hun koude voeten aan de vloerverwarming. Nico is ongeduldig en wil zo snel mogelijk weer vertrekken, want hij wil op tijd voor de televisie zitten om maar niets te missen van de Waalse pijl. Na een half uur pauze vertrekken we weer en nemen de kortste route naar huis. Alvorens te vertrekken worden er eerst kranten verdeeld om onder de truien te stoppen, want er volgt een koude afdaling. Het lijkt wel of we op het koudste punt van Nederland zijn beland.

Via Vaals, Holset en Vijlen komen we via een binnenweg in Mechelen. Het ging op en af en Frans was in zijn element en voerde de groep aan. Nu ging het naar Wittem en wilde Michel zich ook nog eens testen. Hij reed met hoge snelheid tot in Valkenburg op kop. Tijdens de beklimming in Groot Haasdal kreeg Michel problemen met de elektronische schakeling van zijn achter derailleur, dus even van de fiets om te kijken of het ter plaatse opgelost kon worden. Dit bleek niet het geval te zijn, dus op naar de fietsenwinkel in Elsloo. Aangezien de ketting op een goed tandje lag was dit geen probleem.


Om 13.30 uur waren we weer terug in Stein. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van +/- 103 km over een geaccidenteerd parcours. Er waren vandaag geen prijzen te verdienen, maar de Salou gangers hebben wel laten zien dat ze klaar zijn voor de ronde. We wensen hun veel succes toe en zien ze na afloop van de ronde graag weer gezond en voldaan terug in Stein.
Groetjes, Rene

Garmin data:

https://connect.garmin.com/activity/753699493#.VTeY8kB9YiU.email

 

WTC Hendrix Bouw