.

Fietsverslag Aubel: 21-10-2015

Het was vanmorgen in Stein droog, geheel bewolkt en 7 gr.C. De weg was droog, er stond weinig wind en het zou in de middag 12 gr.C kunnen worden. Dus stond er voor de tijd van het jaar, een goede fietsdag in het vooruitzicht. Rene liet weten het vandaag rustig aan te doen, dit vanwege een bloedafname (bloeddonor) gisteren middag. De deelnemers waren Michel, Rene, Nico, Jo en Jos B. Michel was ook weer aanwezig en deelde mede dat zijn echtgenote Mieke inmiddels de geplande operatie voor het verwijderen van de metalen pin en plaat in haar been had ondergaan en weer thuis was. Ze moet het echter rustig aan doen, om de wond te laten genezen. Jos was niet geheel fit en had de afgelopen week last gehad van een flinke verkoudheid. De route voor vandaag was snel beklonken en het werd Aubel.
Met Jos en Michel op kop ging het in een mooi tempo via Beek, Geverik, Schimmert, Aalbeek, Hulsberg, Schin op Geul en Wijlre naar Gulpen. Hier fietsen we aan het zwembad binnendoor naar Beutenaken. Dit was echter geen goede keus, want een gedeelte van de weg was nat en lag vol modder. Dit tot ergernis van Nico die stapvoets zijn fietstocht vervolgde. In Beutenaken werd er gewacht op Nico, die in geen velden of wegen te bespeuren was. (Misschien had hij ook wel een stuk gelopen!) Nadat Nico weer aangesloten was, reed Michel lek. Een steentje had zijn achter band doorboord. Jo ontfermde zich over het malheur en moest hard werken om de buitenband eraf en er ook weer op te krijgen.
Michel zag alles goedkeurend aan, maar zorgde wel voor lucht in de nieuwe band. Vervolgens ging het verder met Nico en Michel op kop naar Slenaken, Teuven en Remersdaal. Hier namen we de grote weg rechtdoor naar Aubel, aangezien de weg die we normaal fietsen bezaaid lag met modder. Jo kwam nu naar voren en met hem aan de leiding beklommen we de lange oplopende weg naar Aubel. Hier pauzeerden we om 12.00 uur in het café in het centrum en dronken allemaal warme chocomel. Nico was de grote verteller en hij was erg onder de indruk van wat hij allemaal aan nieuwigheden had gezien op de Bike Motion beurs afgelopen zaterdag in Utrecht. Daarna kwamen weer de verhalen uit de tijd dat hij nog een goede amateurcoureur was.
Na een pauze van een half uur gingen we weer op pad richting Val Dieu. We hadden geluk want we konden aanpikken bij een tweetal Belgische coureurs die met een mooie snelheid bergaf naar Val Dieu fietsten. Nu kwam de zon door en was het heel mooi fietsweer. Nico had er vandaag weer duidelijk zin in en deed vervolgens het kopwerk via Neufchateau , Warsage, s'Gravenvoeren en Mesch naar de Molenweg. Met Jos of Nico aan de leiding fietsten we nu via Rijckholt naar Rothem en Meersen. Hier kwam Nico weer op kop en hij stond de leiding niet meer af. Nico voerde ons via Ulestraten, Beek en Elsloo terug naar Stein. Om 14.00 uur waren we weer bij ons vertrekpunt. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 85 km over een bekend parcours. Voor zaterdag is de weersvoorspelling gunstig, dus kan er hoogstwaarschijnlijk weer gefietst worden. We vertrekken dan om 10.00 uur bij Jan.

Groetjes René


WTC Hendrix Bouw