.

 

Ritverslag 20-06-2015Vanmorgen om 9 uur was het koud weer met een matige N/O wind en een temperatuur van slechts 12 Gr. Toch stonden er 10 coureurs aan het vertrek. De deelnemers waren Jan, Frans, Rene, Martin, Wino, Piet, Theike, Jos B, Nico en gastrijder Ger. Piet werd welkom geheten bij zijn terugkeer in het peloton. De vakantie in Griekenland was hem goed bevallen en hij had genoten van Zon, Zee, Strand en mooie vrouwen. Fietsen had hij ook nog gedaan, maar niet meer zo extreem als een aantal jaren geleden. Jo was licht geblesseerd en had zich afgemeld, terwijl Michel nog altijd vakantie viert in Spanje.
John moest werken bij zijn baas op de DSM en was zodoende ook verhinderd. Theike stond aan de start met een nieuwe test-fiets, en laat dat nou de ingeruilde fiets van Nico zijn. Indien de fiets vandaag goed uit deze test zou komen, wordt dit zijn nieuwe fiets. Gezien de windrichting konden we het beste naar het Noorden fietsen, waarbij het Duitse Bruggen vandaag ons fietsdoel werd.Jan had deze rit nog is zijn Garmin staan en hoefde zijn computer maar te starten om de route te kunnen volgen. Piet was weer terug en hij werd gelijk aangesteld als wegkapitein. Samen met Ger nam hij de kop en voerde ons via mooie binnenwegen naar Nieuwstadt en vandaar door het bos naar Susteren, Koningsbosch, Maria Hoop, Posterholt en Vlodrop. Het tempo was prima en Piet en Ger hadden elkaar veel te vertellen. Jos had andere problemen en moest herhaaldelijk van de fiets vanwege een volle blaas. Nu ging het richting Herkenbosch, alwaar een gezamenlijke plaspauze gehouden werd. Piet en Ger bleven maar op kop rijden en de andere coureurs (zelfs Nico) vonden dat prima.
Pas op het einde van de Meinweg, na 2 uur op kop gereden te hebben, stonden ze de leiding af. Nu was het de beurt aan de Garmin van Jan om ons te leiden. Met nog 10 km te gaan ging het nu met diverse kopmannen richting de pauzeplaats . Jan is onze gids en hij brengt de groep feilloos naar ons pauze adres de 'Alte Bruggener Muhle'. Om 11.30 uur kwamen we hier aan, waarna de discussie ontstond: Waar gaan we zitten, buiten of binnen. Martin was al binnen en had 10 plaatsen laten reserveren.
Uiteindelijk kozen we er toch voor om buiten te gaan pauzeren. Er stond een tent en konden, uit de wind, aan een grote tafel plaatsnemen. We lieten ons vervolgens de koffie en een groot stuk Kuchen goed smaken. Het gesprek aan tafel was o.a. het Europese vraagstuk van de vluchtelingen en asiel zoekers. Iedereen had hier wel een mening over, maar de meest extreme maatregel kwam natuurlijk van Nico.
Helaas is deze niet voor publicatie geschikt. Ook Martin had een bijzondere oplossing voor ons als coureurs. Indien er coureurs hier aan tafel zijn, die meerdere huizen hebben, of huizen met kamers die niet gebruikt worden, als die eens wat vluchtelingen zouden opnemen dan was dat ook al een heel mooi gebaar. Of als er coureurs zijn met veel geld op de bank en als die vervolgens een flinke financiele bijdrage zouden leveren aan de opvang van de vluchtelingen, zou dat ook weer een hele mooie geste zijn. Ook dat voorstel leverde natuurlijk ontzettend veel discussie op. Ook bracht Nico het gezelschap weer aan het lachen met diverse mooie uitspraken. Nico was vorige week ook bijna beroofd van zijn polshorloge door een vrouwen knuffelaar.
Nabij het ziekenhuis in Sittard werd hij opgewacht en aangesproken door twee vrouwen met een groot blad papier in de hand. Ze vroegen Nico om een of andere actie te steunen middels een handtekening. Nico wilde tekenen maar voelde plots dat men zijn horloge met een goocheltruc afhandig wilde maken. Het bandje was al los maar zat nog om zijn arm. Nico bemerkte het op tijd en hierna zetten de dames het op een lopen, Nico schreeuwend en tierend in verwarring achterlatend. Om 12.15 uur zijn we (nog altijd heel fris weer) vertrokken voor de terugreis. Via een parallelweg van de A52 fietsten we door het Elmpter Wald richting Assenray. Nico kwam nu herhaaldelijk uit zijn schulp en voerde het peloton aan waarbij hij ook herhaaldelijk moest omkeren omdat hij als kopman de verkeerde weg inreed. Via Herkenbosch ging het met wisselende kopmannen naar Melick en vandaar naar Linne. Hier nam Martin de kop en hij leidde ons met veel parcourskennis over de 3 Sluizen. Vervolgens fietsten we op hoge snelheid via een route die we niet vaak fietsen naar Heel, Wessem, Maasbracht, Stevensweert , Ohe en Laak en Roosteren.
De wind stond niet overal even gunstig, want het leek wel of hij in de loop van de dag gedraaid was. In Roosteren kwam Frans op kop, want hij had een heuvel in gedachten, namelijk de brug in Illikhoven. Hij reed hier hard naar boven met Rene, Nico en Jos in zijn wiel. Boven moest even gewacht worden en ging het verder via Grevenbicht, Obbicht en Urmond naar Stein. Om 14.45 uur waren we na 138 km weer terug in Stein. Het was vandaag een mooie, maar frisse fietsdag, waarbij we hebben kunnen genieten van een route die we zelden fietsen.

Groetjes, Rene
https://connect.garmin.com/activity/809398474#.VYVoDKHObno.email

 

WTC Hendrix Bouw