.


Rit naar Kornelimunster.
01-08-2015

 

Vandaag stonden om 9.00 uur 9 coureurs aan het vertrek. Het was zonnig, onbewolkt en de temperatuur die vannacht gedaald was tot 8 Gr. was alweer opgelopen tot 18 Gr. Ook stond er weinig wind, dus ideaal weer om er een mooie fietsdag van te maken. De deelnemende coureurs waren: Jan, Rene, Piet, Jos B., Martin, Wino, Nico, Michel en Theike. Jo had zich afgemeld, want hij fietst de komende dagen mee in de ronde van Friesland. Wino had vanmorgen minuten lang op de buienradar gekeken of hij de komende uren toch niet een regenbuitje kon traceren. Zijn advies v.w.b. de regenverwachting voor vandaag was dan ook positief. We konden naar alle windstreken fietsen, want er zou geen druppel regen vallen. 

Jan en Piet overlegden waar we vandaag naartoe zouden fietsen en het werd het Duitse Venwegen. Wino had strijd moeten leveren met het thuisfront om vandaag mee te kunnen fietsen. Er lag namelijk nog veel huishoudelijk werk op hem te wachten, als voorbereiding op zijn vakantie vanaf volgende week. We fietsten met Piet en Nico op kop van Stein naar Beek en dan richting Geverik, Schimmert en Valkenburg. Hier beklommen we gezamenlijk de Dahlemerberg. Maar Nico ging het toch te langzaam en hij kwam dan ook met voorsprong over de top. Vervolgens ging het via Margraten naar Banholt. Hier kreeg Jan een probleem met de elektronische schakeling van zijn fiets. De bediening was helemaal dood en dus moest Jan van de fiets. Piet dacht dat de batterij leeg was en wisselde zijn batterij met die van Jan. Schakeling was nu weer ok, echter het probleem was niet opgelost, want ook met de nieuwe batterij van Piet viel de schakeling herhaaldelijk uit. Dus batterij weer teruggeplaatst en plotseling deed de schakeling het weer en konden we verder fietsen. Nico had zijn commentaar zo gevonden, weg met die elektronische shit zooi zei hij. Via Banholt reden we met Piet en Jan op kop naar Slenaken, Teuven en Henri Chapelle. 

Wino had vandaag geen goede benen en wilde hier al omkeren, maar liet zich ompraten door de rest van de groep. In Welkenraedt kreeg Jan wederom te maken met een defecte schakeling. Piet wist in Welkenraedt een fietsenmaker te vinden, dus ging het verder richting de fietsenmaker. Wat bleek hier echter, de deur van de werkplaats was niet afgesloten, maar er was ook niemand aanwezig . Wel ging het alarm af bij het betreden van de werkplaats. Dus maakten we ons snel uit de voeten met een schakeling die het plotseling wel weer deed. Wino zag het niet meer zitten en wilde naar huis. Hij was niet meer te overreden en reed alleen huiswaarts om zich te laten troosten door zijn geliefde Anita. Door het vele oponthoud was het al laat en werd besloten om Venwegen te schrappen en naar Kornelimunster te fietsen. Om 12.00 uur waren we in het centrum van Kornelimunster en konden we buiten op het terras plaatsnemen. Hier was het goed toeven, maar er was weinig aanbod van vlaai, dus moest er geschipperd worden wie wel en wie niet de Strudel vlaai kreeg. Onderwerp van gesprek was wederom de problematiek van de vluchtelingen die o.a. Engeland proberen te bereiken Tegen 12.45 uur vertrokken we weer voor de kortste weg terug naar huis, en weer had Jan problemen met de schakeling van zijn fiets. Michel had onlangs ook een soortgelijk probleem en gaf Jan enige tips, waarna het probleem voorlopig weer opgelost was. In Lichtenbusch sloeg Piet af om nog wat extra kilometers te maken maar na een kilometer misten we Theike die achteraan in de groep reed. 

 

 

Rene en Michel reden terug naar de plaats waar we Theike voor het laatst gezien hadden. Hij was echter in geen velden of wegen meer te bespeuren, dus zal hij wel met Piet zijn meegegaan. Ik wil er hierbij nogmaals op wijzen, dat indien iemand de groep verlaat, hij dat eerst duidelijk kenbaar moet maken, zodat we niet meer vergeefs hoeven te zoeken. Nico en Jos zijn langzaam doorgereden, zodat we nu nog met 4 coureurs verder fietsen. Via Hauset en Kelmis reden we met Jan veelvuldig op kop naar Gemmenich en Sippenaeken. In Terziet stonden Jos en Nico op ons te wachten en ze sluiten dan ook weer aan.


Vanaf nu geeft Nico gas en kwamen we in Epen, Mechelen en Wittem. Nico stond de kop niet meer af en gaat het hard vooruit tot in Valkenburg. Ook hier is hij nog niet uitgeraasd en geeft vervolgens weer vol gas tot in Stein. Hij heeft dus vanaf Terziet tot in Stein met hoge snelheid op kop gereden. Nico was vandaag dan ook de beste coureur in course. Om 15.00 uur waren we weer terug in Stein. Jan was blij want hij is op de terugweg gespaard gebleven van nieuwe storingen aan zijn fiets. De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 127 km. Het was vandaag een lange maar door onvoorziene omstandigheden ook een rommelige fietsdag.
Groetjes, Rene

Garmin data:
https://connect.garmin.com/activity/851157863#.VbzHDXmczis.email  


WTC Hendrix Bouw