.

Fietsverslag Jalhay 19-8-2015 

Na de overvloedige regen van de afgelopen dagen was het vandaag mooi fietsweer, volop zon, weinig wind en een temperatuur van 17 Gr. Om 9.00 uur stonden er dan ook 11 coureurs aan het vertrek. De aanwezige coureurs waren: Piet, Rene, Nico, Jan, Jo, Martin, Frans, Theike en de gastrijders Jantje, Roger M. en Jo P. Frans was na een afwezigheid van enkele weken (vanwege vakantie) ook weer van de partij.
Grote afwezige was Michel. Allereerst volgende er een staande receptie vanwege de verjaardag van Jan afgelopen maandag. Aangezien Jan jarig was, mocht hij vandaag de te fietsen route uitkiezen. In samenspraak met Piet werd er gekozen voor een rit naar Jalhay. 

Vervolgens vertrokken we met Piet en Jo op kop in een mooi tempo via Elsloo, Beek, Oensel en Schimmert naar Valkenburg. Jo fietst momenteel ontzettend goed en liet dus bij de start al zien dat hij niet bang was om zo vroeg in de wedstrijd het initiatief te nemen. In Schimmert hield Jo het echter voor gezien op kop en nam zijn schoonzoon Roger het roer over van Jo. We fietsten in een mooi tempo twee aan twee en ook Nico had er blijkbaar vrede mee en hij nestelde zich vanaf de start op een mooie plaats op de tweede rij achter Piet. De kopmannen zorgden er voor dat er bergop niet te hard gereden werd, zodat iedereen goed kon volgen. De Dalemerberg in Valkenburg werd dan ook gezamenlijk beklommen. Nu ging het via Margraten, Banholt, Remersdaal en De Plank naar Aubel. Hier nam Nico het stokje over van Roger en fietsten we richting Henri Chapelle en daarna naar Limbourg. Piet bleef maar op kop fietsen en je kon zien dat hij in de vorm van zijn leven verkeerd. Het lijkt wel of Piet elk jaar beter gaat fietsen. In Limbourg namen we de weg naar Eupen en gingen vervolgens via de grote weg en een lange beklimming (met Frans op kop) naar La Gileppe. Dan ging het verder met wisselende kopmannen naar Jalhay, waar we om 11.20 uur aankwamen. Piet wist een nieuwe pauzeplaats met terras bij een bakker.



Daar aangekomen namen we plaats op het terras en Jan trakteerde op verjaardagsvlaai. Een van de drie vlaaien was zelfs voorzien van een kaarsje, waarna Jan in de gelegenheid gesteld werd om onder luid applaus van de aanwezige coureurs het kaarsje uit te blazen. Roger heeft dit op foto vastgelegd. We lieten ons de heerlijke vlaai goed smaken, en om 12.30 uur zijn we weer vertrokken richting Polleur en Theux.

De weg liep nu continu omlaag en de jarige Jop (Jan) mocht het peloton aanvoeren. Nabij Theux werd het Nico echter te gortig en onttroonde Jan als kopman. Jo liet het er ook niet bij zitten en sloot aan bij Nico, waarna ze gezamenlijk Theux binnenreden. Jo kreeg steeds meer zelfvertrouwen en ging nu als enige kopman op weg naar Pepinster. Hier merkte Frans dat hij vandaag slechte benen had.
Hij was in Jalhay vergeten zijn bidon bij te vullen, en stapte nu af om bij een woonhuis zijn bidon te laten vullen. Dus werd er gewacht, maar Nico en Theike (die de helling in Pepinster een rotding vind) fietsten langzaam in eigen tempo omhoog. Frans kreeg boven op de helling een totale inzinking en kwam bijna niet meer vooruit waardoor het tempo danig aangepast moest worden. Nadat Jo een wonderpil aan Frans gegeven had, begon hij zich steeds beter te voelen en ging hij zelfs op kop fietsen. Via Battice kwamen we in Charneux en hier nam Jan op het dalende stuk weg wederom de leiding, terwijl ook Martin in de afdaling naar Neufchateau zijn daalkunsten etaleerde.
Dan ging het met Rene op kop in hoog tempo naar s'Gravenvoeren en Mesch en vervolgens met Rene of Nico op kop via de Molenweg naar Rothem. In Rothem werd het sein gegeven om rustig naar huis te fietsen en onder aanvoering van Jo P. en Rene kwamen we via Bunde en Oud Geulle in Elsloo. In Oud Geulle gaf Rene de koppositie over aan Theike en waren we om 14.45 uur weer terug in Stein. Frans was blij dat hij thuis was, want hij had vandaag een slechte dag.
Jan had vandaag genoten van zijn verjaardagsrit en bedankte iedereen voor hun bijdrage. De afstand (Stein-Stein) bedroeg 138 km.

Groetjes, Rene  


Garmin Data: https://connect.garmin.com/activity/870648397#.VdSEy3AFmL0.email

 


WTC Hendrix Bouw