.

 

Verslag 18 maart 2015 Eupen.

Het was vanmorgen al mooi fietsweer. Zonnig, onbewolkt en reeds 10 graden. De voorspelling was dat het vandaag 17 Gr. zou worden. Een heel verschil met de rit van afgelopen zaterdag. De meeste coureurs waren echter nog in wintertenue, behalve Theike die zijn gespierde kuiten wat zonlicht wilde geven. Wino had zich afgemeld, want die had vandaag samen met Anita zijn Lovers-Day. Dit naar aanleiding van Wino's 60 jarige verjaardag van afgelopen week. De deelnemers waren: Jo, Jan, Martin, Theike, Piet, Nico, Frans en Rene.Besloten werd om vandaag de eerste grote rit over een heuvelachtig parcours te fietsen. Frans lachte in zijn vuistje bij het horen dat de route naar Eupen zou voeren. De gezichten van enkele clubleden stonden echter gespannen, onzeker over de vorm van de dag. De route naar Eupen ging via Beek, Ulestraten, Meersen, Geulhem, Margraten, De Plank, Henri Chapelle en Baelen naar Eupen.

Besloten werd om vandaag de eerste grote rit over een heuvelachtig parcours te fietsen. Frans lachte in zijn vuistje bij het horen dat de route naar Eupen zou voeren. De gezichten van enkele clubleden stonden echter gespannen, onzeker over de vorm van de dag. De route naar Eupen ging via Beek, Ulestraten, Meersen, Geulhem, Margraten, De Plank, Henri Chapelle en Baelen naar Eupen. Het tempo in de aanvangsfase met Nico en Rene op kop was goed, maar al spoedig vond Nico dat het te traag ging en dus ging hij alleen voor de groep uitfietsen. Bij de eerste echte beklimming in Geulhem ging Frans op kop, met als gevolg dat het peloton in 2 stukken uit elkaar viel en Frans met de bergpremie ging strijken. Boven werd er gewacht en konden we samen weer verder. Nico was echter weer eens niet te temmen en ging steeds vaker alleen op kop rijden, dit omdat hij het tempo van de groep te laag vond. Nabij Remersdaal haalden we 2 jonge coureurs in, waardoor we via de Plank tot achter Henri Chapelle in hun wiel konden rijden. Voorbij de Plank gingen deze twee coureurs hard fietsen en met 40 km/h probeerden ze ons uit het wiel te rijden. Dit is echter niet gelukt. Vervolgens kwam het tot een gezellig onderonsje waarbij Frans mee op kop reed. Via Welkenraedt, Baelen en Membach ging het naar Eupen.

Frans en Nico waren afwisselend onze kopmannen, waarbij Frans op de heuvels liet zien dat hij bergop momenteel moeilijk te kloppen is, en hij kwam dan ook steeds als eerste boven. Piet hield zich rustig, aangezien hij gisteren reeds vele kilometers gemaakt had. Om 12.15 uur arriveerden we na 60 km in Eupen bij BackereiKockartz, een van onze vaste pauzeplaatsen. Maar die bleek gesloten vanwege een verbouwing. Piet loodste ons echter in dezelfde straat naar een andere bakker. Rene had het de laatste kilometers moeilijk gehad, maar hoopte na het nuttigen van een kop koffie en een stuk rijstevlaai zijn goede benen terug te krijgen. Na de pauze fietsten we onder aanvoering van of Frans of Nico weer terugnaar Stein De route ging via Walhorn, Kelmis, Gemmenich en Sippenaeken naar Terziet en vandaar via Epen, Mechelen en Wittem naar Valkenburg. Dit ging niet zonder hindernis, want vanwege wegwerkzaamheden moesten we in BelgiĆ« enkele keren bij een Rood verkeerslicht halthouden.Ook moesten we twee keer van de fiets i.v.m. een losgeraakt zadel van de fiets van Rene. Frans moest op tijd thuis zijn en is bij het tweede oponthoudalleen doorgefietst. Dit na mededeling aan de groep. Vervolgens fietsten we met wisselende kopmannen terug naar Stein. Piet die we nog niet gezien hadden, kwam nu ook op kop fietsen, terwijl ook Theike zijn goede vorm niet kon wegsteken en kilometers lang op kop fietste.Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van +/- 120 km over een geaccidenteerd parcours. Een prachtige fietstocht die onder prima weersomstandigheden werd afgelegd. 

Als groep hebben we vandaag goed samen gereden en om 15.15 uur waren we weer terug in Stein. In Elsloo verliet Rene de groep om zijn zadel te laten controleren bij Sjefke Janssen. En wat bleek, hier hadden ze afgelopen nacht weer ingebroken en 2 racefietsen uit de etalage gestolen. De dieven hadden met grof geweld een gat in het pantser glas van de winkelruit geslagen en daarna de fietsen meegenomen. Dit was al de derde keer in 6 maanden.
Groetjes Rene  


Garmin Data: https://connect.garmin.com/activity/722878391#.VQmL7WIH_vw.email


WTC Hendrix Bouw