.


Rit naar Theux 18-7-2015

 

Vanmorgen prima weer en tien vertrekkers aan de start. John, The, Jo, Nico, Jos, Michel, Thei, Piet, Jan en Ger. Met de komst van Ger werd Banneux als doel gekozen.

Piet werd wederom aangewezen als wegkapitein en hij had wel een idee voor de vandaag te fietsen route.

Piet kwam met het voorstel om dan via La Reid te rijden. Jan had moeite met de klim via Jupille. Dit werd door Piet met een alternatieve route opgelost. Dus via minder gebruikelijke wegen zoals langs het vliegveld werd gestart. Na Eijsden en Berneau ging het niet via Dalhem, maar koos Piet voor de route via Val Dieu en Clermont.

Met de wind in de rug liep het goed, ondanks de stijgende lijn. Dan van Elsaute naar Les Plenesse en Grand Rechain. Het werd duidelijk dat we eigenlijk via de verkeerde oostzijde Banneux naderden, zodat alleen een zwaar parkoers via La Reid mogelijk was. In Pepinster volgde overleg en was een alternatief via Theux naar Polleur of Spa mogelijk. Na overleg werd voor Polleur gekozen en in Theux gepauzeerd. Bij de bakker haalde Jo en Jan vla die goed smaakte op het terras. Hier waren enkele opmerkingen over de route, die voor sommigen te lang leek te zijn. Het was er gezellig zitten ondanks dat het kort langs de weg was. Zo konden we een oude Alfa bewonderen. Na de pauze was het even kijken om iedereen op weg te krijgen. En na enige tijd bleek dat Piet en Ger nog niet waren aangesloten. Ger wilde alsnog richting Banneux maar had de bidon die Jan was vergeten meegenomen en reikte deze aan om vervolgens om te keren naar zijn Banneux. De rest vervolgde de route via Polleur, Jalhay langs de Gileppe waar we in de afdaling ca 70 km/h haalden.

 

In Membach verliet Piet de groep om nog wat nieuwe wegen te ontdekken. De rest ging via de bekende route van Henri Chapelle en de voerstreek naar Mesch en terug naar Stein.

Voor de meesten was de afstand meer dan 150 km met een behoorlijk tempo. Alles bij elkaar weer een mooie dag.

Groeten, Jan

Garmin data:https://connect.garmin.com/activity/838870485#.VazHzfk6X-A.email

WTC Hendrix Bouw