.

Fietsverslag van rit naar Bruggen 18-04-2015.


Vanmorgen om 9 uur was het extreem koud met een harde N/O wind en een temperatuur van slechts 6 Gr. Toch stonden er bij volop zon 10 coureurs aan het vertrek. De deelnemers waren Jan, Frans, Rene, Martin, Piet, John, Jos B, Jo,Nico en Michel. Martin was op zijn zomers gekleed en ook Nico had de zomer in zijn hoofd met zijn korte koersbroek. Beide coureurs gingen echter terug naar huis om warmere kleding aan te trekken, waardoor er een oponthoud van 20 minuten ontstond. John stond aan de start met zijn nieuw Specialized S-Works frame.  

 

Jan kwam met een voorstel voor de rit van vandaag. Aangezien het vanwege de tourversie van de Amstel Gold race vandaag heel druk zou worden in Zuid Limburg wilde hij vandaag naar het Duitse Bruggen fietsen. Jan had deze rit nog in zijn Garmin staan en hoefde zijn computer maar te starten om de route te kunnen volgen. Iedereen was akkoord met Bruggen. Piet glunderde want het is weer asperge tijd en de route naar Bruggen voert langs vele aspergevelden, waar Piet asperges kan kopen en zodoende hiermee ook zijn vrouwtje kan verwennen. Met windkracht 4 op kop gingen we met Michel en John als kopmannen op weg. We fietsten via Urmond, Berg aan de Maas , Guttecoven, Nieuwstadt, Susteren, Echt, en Hingen naar St. Joost. Via Montfort kwamen we met wisselende kopmannen in Herkenbosch en hier looste ons de Garmin door een bosrijke omgeving naar Assenray.  

 

Het was vandaag moeilijk fietsen, dit vanwege de harde koude wind en de waaiervorming die hierdoor ontstond. Jos had andere problemen en moest herhaaldelijk van de fiets vanwege een volle blaas. Piet had echter nergens last van en nam met een snelheid van rond de 30 km/h het peloton gedurende vele kilometers op sleeptouw. Via een parallelweg van de A52 fietsten we door het Elmpter Wald richting Bruggen. Jan is in Bruggen onze gids en hij brengt de groep feilloos naar ons pauze adres de 'Alte Bruggener Muhle'. Het is nu 11.40 uur en de gereden afstand bedroeg slechts 60 km. Dit is dus een stuk korter dan de route die we normaal volgen. Ook hebben we geen veerboot hoeven te nemen, want we zijn steeds aan de oostkant van de Maas gebleven.
 

 

Het is nog niet erg warm, maar we besluiten toch om op het terras in de zon en uit de wind plaats te nemen en laten ons de koffie en een groot stuk kuchen goed smaken. De gesprekken aan tafel gaan onder meer over de Amstel Gold race en ook bracht Nico het gezelschap weer aan het lachen met diverse mooie uitspraken. Om 12.15 uur zijn we (nog altijd fris) weer vertrokken voor de terugreis, die nagenoeg over dezelfde route voert als de heenreis. Het tempo is hoog want de wind staat nu gunstig. Via Koningsbosch komen we in Millen en hier krijgt Jos een lekke voorband. Na dit kleine oponthoud komen we in Nieuwstadt. Piet heeft onderweg de groep verlaten om asperges te kopen. Michel was vandaag niet erg vast ter been en ging er bij stilstand van de groep een paar keer bij liggen, dit zonder verdere gevolgen. 

 

Om 14.00 uur waren we na 120 km weer terug in Stein. Het was vandaag een mooie, maar frisse en winderige fietsdag, waarbij we hebben kunnen genieten van de alternatieve route van Jan.
Groetjes, Rene  

 

https://connect.garmin.com/activity/749631229#.VTJUclVrkqo.email

 

 

WTC Hendrix Bouw