.


Fietsverslag Gulpen
17-10-2015

Het was afgelopen week heel koud en regenachtig met op plaatsen al lichte nachtvorst en op de Vaalserberg zelfs natte sneeuw. Dit was uitzonderlijk vroeg voor de tijd van het jaar. Afgelopen week is er dan ook niet gefietst door onze groep. Voor vandaag was er op de Site een bericht geplaatst dat we bij goed weer om 10 uur een tourtje gingen maken. Groot was dan ook de teleurstelling dat er om 10 uur slechts vier dappere coureurs aan het vertrek stonden. Het was niet extreem koud met een temperatuur van 6 Gr., weinig wind en ook de weg was droog, met alleen lichte nattigheid op de wegen onder bomen. Wel was het zwaar bewolkt. Onze mannen in vorm, de zonnekoningen Michel en Frans ontbraken eveneens bij het vertrek. Wel aanwezig waren, Jan, Jo, Rene en John, die na een aantal weken afwezigheid weer eens aan het vertrek stond.

Besloten werd om een korte rit te fietsen met als pauze plaats Bocholtz. Jan was onze reisleider. We vertrokken met Rene en John op kop, en fietsten in een mooi tempo via Beek en Geverik over de nieuwe rondweg aan de achterkant van het vliegveld en kwamen uit in Ulestraten. Vandaar ging het via Waterval naar Schimmert. Dan fietsten we richting Meersen en vanaf hier naar de Molenweg. John verliet de koppositie en dus gingen we met Rene op kop naar Bemelen en vandaar via St. Antoniusbank naar Cadier en Keer.Vervolgens fietsten we via Eckelrade en St Geertruid naar Margraten en vandaar naar Ingber en Gulpen. Hier liet John weten dat hij lichte verschijnselen van kramp had en dus een pauze nodig had. Dit kwam goed uit want in het centrum van Gulpen is er een mooi cafetaria, dat we vaker bezoeken. Het was nu 11.45 uur en we hadden 50 km afgelegd. In het cafetaria was het lekker warm en konden de warme jassen even uit.

John was vorige week jarig geweest en hij trakteerde op koffie met lekkere vlaai. Het gesprek tijdens de pauze was heel divers en ging o.a. over de zomervakantie van John in Italie , Max Verstappen (het idool van John) en uiteraard het hedendaagse wielrennen. Aangezien Nico niet aanwezig was, werd ook het vluchtelingen probleem niet aangesneden. Na een pauze van een half uur gingen we weer op pad. Besloten werd om de kortste weg naar huis te nemen.


De zon liet zich nu af en toe zien, maar het bleef fris omdat de temperatuur onder de 10 gr. bleef steken. Via Wittem, Valkenburg, De Stoeperd en Schimmert fietsten we met Rene continu op kop in hoog tempo terug naar Stein, alwaar we om 13.30 uur arriveerden. Het was vandaag een rit (Stein-Stein) van 75 km over een licht geaccidenteerd parcours. Voor volgende week woensdag is de weersvoorspelling niet al te gunstig, dus moeten we afwachten of er a.s. woensdag weer gefietst kan worden. Mededeling hierover zal op het tapblad “Berichten” op de Site vermeld worden.

Bekijk ook eens grondig de Garmin data, de presentatie van onze rit via dit programma is vernieuwd.
Groeten,Rene

Garmin data:
https://connect.garmin.com/modern/activity/930042179#.ViJBU2QboIk.email  


WTC Hendrix Bouw