.


Rit naar Bocholtz
16-5-2015

 

Ondanks het koude weer en de strakke ZW wind stonden er om 9 uur 9 coureurs aan het vertrek. Het was vanmorgen bijzonder fris bij een temperatuur van slechts 10 graden en het zou vandaag ook niet veel warmer worden. De weersvooruitzichten voor vandaag waren twijfelachtig al zou er volgens de weersverwachting niet al te veel regen vallen. Vanmorgen zou het nog droog kunnen zijn, maar voor de namiddag voorspelde de buienradar enige regen. Ook de zon liet vandaag verstek gaan, waardoor het veel kouder was dan de afgelopen dagen. Jo deed bij de start al zijn regenjasje aan, want hij had het nu al koud. De deelnemers vandaag waren: Jos B, Jo, Rene, John, Piet, Nico, Michel, Theike en Ger.

Piet werd wederom aangewezen als wegkapitein en hij had wel een idee voor de vandaag te fietsen route.

Piet had Leny beloofd om vandaag op tijd thuis te zijn, omdat hij morgen met de auto naar Griekenland vertrekt voor een rit van 2400 km. De route vandaag ging naar Bocholtz, een korte rit, dit ook vanwege de onzekere weersomstandigheden. Dus gingen we met Piet en Ger op kop van start. In een mooi tempo fietsten we via Beek, Ulestraten, Meersen naar Geulhem en vandaar naar Berg en Terblijt. We fietsten nu naar de rotonde boven aan de Dahlemerberg in Valkenburg. Piet en Ger bleven op kop rijden en via Margraten en Banholt kwamen we in Reymerstok. Hier verliet Ger de groep en ging hij richting Banneux. Piet en Nico gingen ons nu voor, en wel naar Euverem, alwaar Nico de groep op een lint trok en tegen de wind in, hard doorfietste naar Slenaken. Hier werd de Loorberg beklommen.

Nico ging er halverwege als een haas vandoor, maar John en Jos waren attent, haalden hem in, en lieten Nico ter plaatse. Nu ging het via Schweiberg naar Mechelen en vervolgens via Wahlwiller, Nijswiller en Baneheide naar onze vaste pauzeplaats in Bocholtz. In Nijswiller waren toen al de eerste regendruppels gevallen. Het was inmiddels 11.10 uur en de afgelegde afstand was om en nabij de 50 km. Tijdens de pauze was het wederom een gezellige boel We zaten binnen en konden gezamenlijk aan een tafel plaatsnemen Ook lieten we ons de koffie met vlaai goed smaken. Piet vertelde over zijn aanstaande fietsvakantie in Griekenland, en hoopt na 4 weken in een nog betere vorm terug te keren. Ook wil hij in Griekenland de economie gaan steunen. Na de pauze was het nog altijd droog en met Piet op kop fietsten we nu naar Simpelveld en vervolgens via allerlei binnenwegen naar Ubachsberg en vandaar naar Heerlen en Ten Esschen. Piet is een echte wegkapitein, hij voert continu het peloton aan, en als groep moeten we heel vaak gaten dicht rijden, omdat Piet weer eens als eerste een weg heeft overgestoken en onverstoorbaar doorfietst, terwijl de andere coureurs dan moeten wachten op aankomend verkeer.

 

Piet is niet te temmen, hij fietst continu op kop ook omdat hij als enige de bijzondere binnenwegen kent. Via Schinnen, Spaubeek, Kelmond en Beek zijn we om 13.15 uur weer terug in Stein. Het was vandaag, ondanks de kou toch een mooie rit, en het belangrijkste was ook nog dat we niet nat zijn geworden. Hopelijk wordt het spoedig weer beter fietsweer. Afgelegde afstand Stein-Stein bedroeg 95 km.

Wat betreft Piet: hij was vandaag de beste man in course en we zullen hem de komende weken ongetwijfeld gaan missen. Piet we wensen je samen met Leny een mooie vakantie, ben voorzichtig en gezond weer terug.

Groetjes, René  WTC Hendrix Bouw