.


    Rit naar Herve 15-7-2015


    Vandaag 9 man aan het vertrek. De deelnemers waren: Piet, Jo, Rene, Martin,Nico, Frans, Wino, Jantje en Theike. Afmeldingen waren er van Michel en Jan die vandaag familie verplichtingen hadden. Dus vandaag geen foto’s en Garmin data. Na de regen van de afgelopen twee dagen was het vanmorgen met 18 Gr., droog , zon en een matige Z/W wind goed fietsweer. Wino was ook weer van de partij en hij twijfelde weer eens over zijn conditie. Wat was er aan de hand: De 13 jarige hond van Wino is ernstig ziek, en dat slaat over op de geestelijke gesteldheid van Wino. De motivatie om te gaan fietsen is dan ook ver te zoeken. Vanmorgen had hij zijn hond in de armen genomen en eens lief aangekeken en wat bleek, hij zag dat zijn trouwe viervoeter hem aanspoorde om toch maar te gaan fietsen. Jan was wel bij de start aanwezig en wenste ons voor vandaag veel fietsplezier. Na de lange rit van afgelopen zaterdag wilden de meeste coureurs het vandaag rustig aandoen en werd ditmaal gekozen voor een licht heuvelachtig parcours naar Herve. Piet was onze wegkapitein.
    Nu ging het in een mooi tempo met Piet en Theike op kop via Catsop, Kasen en Bunde naar de binnenstad van Maastricht. Hier werden we ontvangen door de muzikale klanken van een drumband, een geluid dat niet iedereen leek te bekoren. Hier nam Piet een mooie binnenweg naar Kanne en kwam Rene Theike aflossen op kop. Via een mooi fietspad langs het kanaal kwamen we bij de sluis van Ternaaien, waar de werkzaamheden aan de uitbreiding van de sluis in vergevorderd stadium verkeren. Op het grondgebied van Vise nam Piet een nieuwe weg en was het even zoeken naar de juiste weg naar Richelle. Nu kwamen we in de heuvelzone en was Frans in zijn element. We fietsten richting Dalhem en vandaar naar Blegny, Bolland en via Melen naar onze vaste pauzeplaats op de rotonde in Herve. Nico had de eerste twee uur rustig tussen de wielen gefietst maar kwam in Bolland weer los. Hij ging op zijn eigen wijze weer op kop of voor de groep uitfietsen. Om 11.30 uur en met 60 km op de teller kwamen we in Herve aan. Rene was donderdag jarig en trakteerde alvast de groep. De gesprekken tijdens de pauze gingen voornamelijk over de prestatie van Froome en Gesink in de Tour de France. Nico vertelde dat hij na zijn slechte prestatie in de rit van afgelopen zaterdag al 5 keer bij de huisarts geweest was om te laten onderzoeken wat de oorzaak van zijn falen geweest kon zijn. Vanmorgen nog was hij in koerspak naar de dokter geweest. We zullen de komende weken moeten afwachten hoe deze bezoeken hebben uitgepakt.
    Om 12.10 uur gingen we weer met een volle maag op pad. Vervolgens even overleg over hoe nu terug, maar allen waren van mening dat de kortste weg huiswaarts de beste optie was. Met Nico voor de groep uit en Wino en Theike op kop ging het via Charneux, Neufchateau , Warsage, s'Gravenvoeren en Mesch naar de Molenweg . Nico had er weer duidelijk zin in. Het leek wel of hij een aantal dagen op weduwschap gezeten had en net als een wedstrijdduif weer snel naar huis wilde. De dokter had hem blijkbaar goed spul gegeven. Via Rijckholt kwamen we in Rothem en vanaf hier via Bunde naar Oud Geulle. Op weg naar Elsloo ging het hard met Nico of Frans op kop. De slimste coureurs waren Wino en Jo. Terwijl Frans hard op kop reed, fietsten beiden bij de beklimming van de brug in Elsloo in het spoor van een vreemde coureur in hoog tempo voorbij Frans en kwamen zodoende als eersten over de meet. Om 13.45 uur waren we weer terug in Stein. De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg +/-107 km.

    Groetjes, Rene

 

WTC Hendrix Bouw