.


  Fietsverslag rit naar Theux 12-8-2015


  Vandaag wederom prachtig zomerweer, bewolkt maar reeds 20 Gr. bij het vertrek. Jo was vandaag jarig en hij kreeg de felicitaties van de aanwezige coureurs.
  Jan bracht nog even onder de aandacht dat voorzichtigheid geboden is bij het oversteken van drukke wegen. Niet zonder te kijken de voorganger volgen, maar zelf ook uitkijken of de weg vrij is. Jo mocht vandaag de route kiezen en na overleg met Piet werd er gekozen voor Banneux.
  De aanwezige coureurs waren: Piet, Jan, Jo, Martin, Rene, Michel, Nico, Theike en Ger. Jo had vandaag ook alle tijd, want zijn receptie begon pas om 20.00 uur. Dus ging het met Piet en Ger op kop in hoog tempo , waarbij de snelheid niet onder de 32 km/h kwam, via Elsloo naar Oud Geulle, Bunde en Maastricht. Hier ging het verder via Eisden, (waar Theike de taak van Ger overnam) naar Vise. Nico vond de snelheid ook best en hij volgde dan ook braaf in het wiel van Ger en Piet. In Vise ging het via mooie fietspaden op het nieuwe industrie terrein naar onbekende bestemming. De Garmin boys (Michel en Jan) werden te hulp geroepen en uiteindelijk moesten we terugkeren om vervolgens met Ger en Piet op kop, via Cheratte en Jupille naar Trooz te fietsen. Via Trooz ging het naar Louveigne en daarna naar Banneux. Hier werden de bidons gevuld en ook werd door diverse coureurs een kaarsje aangestoken. Piet kwam met het idee om in La Reid te gaan pauzeren en dus gingen we weer op pad.
  In La Reid wachtte ons echter een teleurstelling, de pauzeplaats was wegens vakantie gesloten, dus dan maar door naar Theux, waar we na 85 km om 12.30 uur bij onze vaste pauze plaats aankwamen. We namen plaats op het terras naast de bakker en Jo trakteerde op lekkere verse vlaai en de grote stukken lieten we ons goed smaken. Een 'lang zal hij leven' werd luidkeels door alle coureurs meegezongen. Het was inmiddels al behoorlijk warm geworden en de zon scheen volop.
  Na een goed half uur gingen we dan ook weer op pad naar Pepinster. Nico was nu onze kopman en hij fietste vooral bergop in Pepinster goed door. Na Batice fietsten we in dalende lijn naar Charneux, en hier nam onze beste daler Jan het heft in handen en loodste de groep naar Neufchateau.
  Vervolgens ging het met wisselende kopmannen, waarbij Michel op de hellingen het peloton meermaals op sleeptouw nam, via s'Gravenvoeren naar Mesch. Hier was het Jan (die wederom een goede indruk achterliet) het peloton via de Molenweg naar Rothem voerde. Hierna was het uitfietsen geblazen, en met Piet en Rene op kop ging het in een mooi tempo via Bunde, Oud Geulle en Elsloo terug naar Stein. Om 15.15 uur waren we weer terug en dat na 148 (Stein-Stein) km. Het was vandaag weer een hele mooie fietsdag over een mooi parcours, waarbij we goed samen gereden hebben.

  Groetjes, Rene

  Garmin gegevens rit naar Theux: https://connect.garmin.com/activity/863216284#.VctSNDxWIgM.email

 

WTC Hendrix Bouw