.Fietsverslag 11-03-2015 Bocholtz.
Het was vandaag om 10.00 uur nog heel koud, mistig en een temperatuur van slechts 3 Gr. Toch stonden er 10 coureurs aan het vertrek, aangezien de voorspelling was dat rond de middag de zon zou doorbreken. De deelnemers waren: Jo, Martin, Rene, Jan, Nico, Wino, Piet, Michel, Theike en Frans. Jan deelde mede dat we Nic de komende weken niet aan de start zullen zien. Hij is wederom aan de medicijnen en de groep wenst hem dan ook veel sterkte en beterschap toe in deze moeilijke tijd. Waar naar toe was vervolgens de vraag, maar Piet wist wel een route en hij was zodoende wederom de gangmaker.
Besloten werd om via een alternatieve route via Duitsland naar Bocholtz te fietsen. Met Rene en Piet op kop ging het vervolgens in een mooi tempo via Beek, Neerbeek, Spaubeek, Oirsbeek, Bingelrade en Susterseel naar Gangelt.De route voerde vaak door een mooi buitengebied of een bosrijke omgeving met vele bospaden. Piet was de stuurman en de meeste coureurs hadden deze route nog nooit gefiest.
In Gangelt na het Wildpark Gangelt gaf Rene de koppositie over aan Nico. Samen met Piet gingen de kopmannen via de Schinveldse bossen naar Geilenkirchen-Teveren, waar het stonk naar kerosine en we het lawaai van een startend Awacs toestel goed konden horen.Dan kwam Michel op kop en ging het in hoog tempo waarbij alles op een lint fietste getrokken werd, via de Brunssummerheide naar Landgraaf. Nu nam Piet het roer weer over en hij loodste ons vaak via onbekende maar mooie binnenwegen of fietspaden naar Heerlen. Hierna ging het over bekende wegen naar Simpelveld en waren we om 12.30 uur na 60 km op onze vaste pauzeplaats in Bocholtz. We konden binnen samen aan een tafel plaats nemen.
Michel vertelde over Mieke, die gisteren voor een second opinion naar een specialist in Nijmegen geweest was. Dit vanwege aanhoudende klachten met lopen na haar beenbreuk van afgelopen jaar. Diagnose was, dat de plaat die in haar been zat, iets te groot was waardoor irritatie aan haar knie ontstond. Het probleem zou verholpen kunnen worden door het verwijderen van voornoemde plaat. Na een pauze van een half uur konden we met volop zon maar een koude wind weer op pad. Het afrekenen van de vlaai en de consumpties duurde lang vanwege een onervaren caissiere. Allereerst maakte Michel nog een foto van de groep en om 13.15 uur zaten we weer op de fiets. Piet bepaalde de route en die ging via Simpelveld naar Eys. Hier ging het rechtsaf via de lange beklimming naar Trintelen. Frans, Nico en Michel namen de leiding en gingen voor de groep uitrijden.Nico moest tijdens de beklimming afhaken bij de koplopers en werd opgevist door de groep die geleid werd door Wino. Vervolgens fietsten we wederom met Piet op kop via Ubachsberg en Winthagen naar Kunrade en dan binnendoor naar Nuth en Genhout.
Ook Wino was nu regelmatig op kop te vinden. In Genhout was er bij het oprijden van het nieuwe fietspad een kleine aanvaring tussen Michel en Piet. Beide coureurs bleven op de fiets, maar de lange koersbroek van Michel was Total Loss. Piet had hier met zijn pedaal ingehangen. Via Beek waren we om 14.45 uur weer terug in Stein. De gereden afstand (Stein-Stein) bedroeg 95 km. Piet was vandaag de beste man in course, hij was niet alleen wegkapitein, maar reed ook nog eens bijna de hele rit op kop van de groep, zowaar een mooie prestatie zo vroeg in het seizoen.
Groeten, Rene

https://connect.garmin.com/activity/716997831#.VQBdvzZCChU.email

WTC Hendrix Bouw