.

Geen schaafwonden dankzij Nederlandse wielrenbroek

 

Ritverslag naar Jalhay 11-07-2015

Vandaag om 9.00 uur stonden er 11 coureurs aan het vertrek.
Het was vanmorgen onbewolkt bij een temperatuur van 18 gr. met daarbij een zwakke wind, dus lekker fietsweer. De aanwezige coureurs waren: Piet, Rene, Nico, Jan, Jo, Martin, Michel, Jos B, Theike en de gastrijders Ger en Roger. Piet stond ook aan de start en wat bleek, hij was vandaag jarig en werd zodoende toegezongen en gefeliciteerd door de aanwezige coureurs. Aangezien Piet jarig was, mocht hij bij wijze van grote uitzondering de route uitkiezen, en dat is hem wel toevertrouwd. Dus we konden ons voorbereiden op een lange rit over een speciaal parcours. Waar de rit van vandaag heen ging maakte Piet nog niet bekend, en dus was het een verrassing.

Vervolgens vertrokken we met Piet en Ger op kop in een mooi tempo via Elsloo, Beek, Oensel, Hulsberg, Klimmen, Schin op Geul en Wittem naar Gulpen. We fietsten twee aan twee en Jan had een mooie plaats op de tweede rij achter Piet. In Hulsberg kwam Nico de orde verstoren en ging naast Ger fietsen, waardoor Jan zijn plaats verloor. Jan raakte hier behoorlijk door gefrustreerd en riep Nico tot de orde, maar deze luisterde niet, en Jan ging uit onvrede achter in de groep fietsen. Via Gulpen ging het naar Slenaken en met Ger en Nico op kop ging het bij het begin van de bergzone naar Teuven. We zorgden er voor dat er bergop niet te hard gereden werd, zodat iedereen goed kon volgen. Nu ging het richting Henri Chapelle, en konden we zien dat Nico vandaag niet top was. Hij bleef steeds een half wiel achter Ger fietsen, terwijl dit normaal anders om is.

Dan ging het met wisselende kopmannen richting Baelen en Membach. Hier had Piet een verrassing, en ging het via een bosweg waar ik zelf nog nooit gereden had, naar de stuw van La Gileppe. Deze weg liep kilometers lang omhoog en daarna weer gevaarlijk omlaag via smalle onoverzichtelijke bosweggetjes. Er zaten ook heel slechte stukken in. Nico reed achteraan en vloekte en tierde omdat de slechte stukken niet zijn terrein waren. Na een half uur door het bos gereden te hebben kwamen we bij de stuw van La Gileppe. Hier werd gestopt voor een foto stop, waarbij onze fotograaf zijn uiterste best deed om de groep, met het standbeeld van de grote leeuw als achtergrond, op de foto te krijgen. Dan ging het verder met vele klimkilometers naar Jalhay, en waar we om 11.50 uur aankwamen. Hier verliet Ger de groep om nog verder te fietsen naar zijn favoriete Banneux. Piet wist een pauzeplaats met terras tegenover een bakker, want hij wilde op vlaai trakteren. De bakker was echter gesloten, waarna Piet een andere bakker moest zoeken, hetgeen hem uiteraard gelukt is. We lieten ons de vlaai goed smaken, en om 12.30 uur zijn we weer vertrokken naar Limbourg. Het was inmiddels behoorlijk warm geworden en de temperatuur zou vanmiddag 30 gr. worden. Piet was de reisleider en hij schotelde ons een parcours voor, met regelmatig ook weer slechte wegen. Onderweg verloor onze fotograaf zijn fototoestel en moeten we vrezen dat het RIP is. Via Limbourg ging het omhoog naar Bilstain en Clermont.

Nu kwam Michel , die verlost was van zijn taak als fotograaf, op kop en ging het hard naar Val-Dieu, alwaar Roger (in hoog tempo) de kop overnam op weg naar Neuf Chateau. Via s' Gravenvoeren ging het nu naar Mesch en vervolgens met wisselende kopmannen via de Molenweg naar Rothem. Ook op de Molenweg was wederom Roger meermaals de aanvoerder van de groep, samen met afwisselend Rene en Michel. Via Rothem, Bunde en Oud Geulle kwamen we in Elsloo. In Oud Geulle gaf Jan het sein om rustig naar huis te fietsen en met Piet en Rene op kop kwamen we tegen 15.00 uur weer in Stein. Nico was blij dat hij thuis was, want hij had (misschien wel door de reprimande van Jan) een slechte dag. Piet werd bedankt voor het samenstellen van de route en ook wensten we hem nog een mooie en zonnige verjaardag. De afgelegde afstand (Stein-Stein) bedroeg 133 km.
Groetjes, Rene

Garmin data:https://connect.garmin.com/activity/829805515#.VaEXJJNwPuM.email

 

WTC Hendrix Bouw