.


 


Fietsverslag van rit naar Dalheim

10 oktober 2015

Vanmorgen stonden 7 coureurs aan het vertrek.
Het was fris met een temperatuur van slechts 10 Gr. en een matige wind uit de richting Noord/Oost. De vakantiegangers Frans en Michel waren ook weer van de party. Ze hadden in prachtige omstandigheden 4 weken hard getraind aan de voet van de Mont Ventoux en waren dan ook klaar voor de rit van vandaag. Groot was hun teleurstelling dat er vandaag een vlakke rit op het programma stond.
Vanwege de N/O wind was het namelijk verstandig om met de wind op kop te vertrekken. Jan had een voorstel om naar Dalheim in Duitsland te rijden, maar wel in omgekeerde richting dan we normaal fietsen. De deelnemers waren Jan, Jo, Nico, Frans, Rene, Theike en Michel . Wino zat op de bus, Piet en Martin zijn op vakantie, John had andere verplichtingen en Jos B. was aan het klussen. We vertrokken met Frans en Michel op kop en fietsten met hoge snelheid via de Maasbrug naar Belgie en vandaar langs de Zuid Willemsvaart tot in Neeroeteren. Hier verlieten we het fietspad en gingen verder met Rene en Nico op kop richting Kinrooi. Jan was nu de reisleider en hij voerde ons via een mooi parcours via Neeritter en Thorn naar Panheel en Heel. Via de 3 sluizen kwamen we in Linne. Hier volgde een plaspauze waar een drietal coureurs gretig gebruik van maakten. Met wisselende kopmannen ging het nu verder naar Herkenbosch en Vlodrop.
Via de Meinweg kwamen we in Duitsland. Om 11.35 uur waren we na 72 km op onze pauzeplaats. We konden hier in het restaurant van de 'Dalheimer Molen' plaatsnemen. Jan regelde de koffie die in kannen werd aangeleverd. Naast de koffie werd door de gehele groep Strudel taart besteld. Tijdens de pauze vertelden Michel en Frans uitgebreid over hun belevenissen tijdens hun trainingstage in Frankrijk, waarbij natuurlijk ook de Mont Ventoux beklommen is.
Om 12.10 uur gingen we weer op pad. Met Rene op kop ging het met hoge snelheid over de Duitse wegen naar Waldfeucht . Hierna kwamen we weer op Nederlands grondgebied en vervolgens ging het met wisselende kopmannen, waarbij Rene, Nico en Theike het merendeel van het kopwerk voor hun rekening namen in Diergaarde, Susteren, Nieuwstadt en Guttecoven. In Berg a/d Maas verliet Rene de groep en ging huiswaarts. Na 125 km waren we weer terug in Stein. Het was vandaag een mooie fietsdag over een gevarieerde route. Dank aan Jan voor het uitzetten van deze mooie route.

PS: A.s. woensdag 14-10 vertrekken we om 10 uur bij Jan.


Groetjes, Rene


Garmin data: https://connect.garmin.com/activity/923608430#.VhkSDAes6PE.email

WTC Hendrix Bouw